2017. május 22., hétfő



Miben más a hengerkéses fűnyíró a hagyományos forgókésestől?


A hagyományos fűnyíróknál a „vágást” a kés nagy sebességű forgásával érjük el, ez viszont nem igazi vágás, nem olyan, mintha ollóval vágnánk a fűszálakat. Sokkal inkább tépésnek nevezhető. Az így levágott fűszálak teteje roncsolódik, a pázsit minősége nem lesz tökéletes, elmarad a bársonyszerű hatás. Ha a forgókéses fűnyíró pengéje rendszeresen élezve van, akkor kevésbé roncsol, de a nyírás minősége sosem éri el azt, amit egy hengerkéses fűnyíró nyújt.

a minőségi különbség jól látható

A hengerkéses fűnyíró azon az elven működik, ahogy az ollók. A vágás a belső álló késhez hozzáérő, forgó külső spirálos késekkel történik, ezáltal ugyanazt az sima, egyenes felületet kapjuk, mintha ollóval vágnánk. A pázsit egészségesebb és szebb lesz. A mai korszerű hengerkéses fűnyíróknál - mint például az Al-ko Soft Touch kézi fűnyírók - az alsó penge és a külső spirálos kések nem érnek össze, van köztük egy század-milliméternyi hézag, így a vágás minősége megmarad, viszont a kések halkan vágnak. 

a hengerkéses elven működő fűnyíró egy fűszálat csak egyszer vág le,
a forgókéses viszont többször is nekimegy ugyanannak a fűszálnak


A hengerkéses fűnyírók előnyei

  • Tökéletes, éles vágás – mintha ollóval vágtuk volna 
  • Egészségesebb fű - Nagyobb ellenállás a betegségekkel, kártevőkkel, stresszel szemben 
  • Zöld szín, friss kinézet, a fűszálak roncsolásmentes vágása 
  • Alacsonyabbra képes nyírni a füvet 
  • Gyorsabb regeneráció, megnövekedett fűszál vastagság 
  • Minden egyes vágópenge csak egyszer vág = kevesebb stressz a növénynek, alacsonyabb párolgás 
  • Elérhető a szalagos fűnyírás – a fű szép csíkos lesz 
  • Nincsenek keréknyomok 
  • Megelőzhető a talaj "skalpolása" 
  • Könnyű használhatóság 
  • Környezetbarát működés 
  • Alacsony zajszint
  • Egy gép, többféle gyepápolási feladat - egyes típusoknál (pl. Swardman Edwin) a hengerkés lecserélhető más egységre (pl.: gyepszellőztető, talajlazító, forgókefe)

És hátrányai

  • Magas, elhanyagolt fű nyírására nem alkalmas 
  • Kövek, gallyak nagyobb kárt tudnak okozni a késben

szalagos fűnyírás, a hengernek köszönhetően

Kétféle hengerkéses fűnyíró

 

Motor nélküli - csupán emberi erővel hajtott típus

 

A motor nélküli változatokat valamivel nehezebb tolni, de cserébe teljesen hangtalanul, áram és benzin nélkül nyírnak. Ezek a fűnyírók alkalmasak kisebb terület lenyírására, kis helyet foglalnak, és 100%-ban környezetbarát működés jellemző rájuk, hiszen csupán emberi erővel működnek.

A kertigépbolt 3 Márkát is forgalmaz kézi hengerkéses fűnyíróból: AL-KO, Bosch és ZIPPER

 

Motoros hengerkéses fűnyíró – Swardman Edwin

 

A motoros hengerkéses fűnyírók közül a Swardman fűnyírói mellett döntöttünk, a minőséget és a megbízhatóságot előtérbe helyezve. A Swardman hengerkéses fűnyírói prémium kategóriát képviselnek, gyártás során csak kiváló minőségű, rozsdamentes anyagokat, dupla svájci bevonatot, merev szíjtárcsákat, speciális szíjakat használnak. A tárcsák acélból készülnek, anélkül, hogy bármilyen műanyag főtartó rész lenne benne, amely megsérülhet. A gyártási eljárás alatt cél, hogy relatív kevés alkatrészből, nagyon magas minőség mellett készüljön el a termék, így garantálva a tökéletes vágás minőséget.

A Swardman hengerkéses fűnyíróihoz számos tartozék is elérhető a tökéletes pázsit fenntartásához (gyepszellőztető, talajlazító, hengerkefe…), így mindenkinek ajánljuk, akik szenvedélyesen gondozzák a pázsitjukat és kifogástalan, tökéletesen vágott füvet szeretnének.


gyönyörű design, tökéletes pázsit

 

A Swardman Edwin fűnyírók jellemzői


Az összes Swardman fűnyírót ugyanaz a csendes, megbízható japán négyütemű Kawasaki motor hajtja. Ez egy 99 cm3-as erős motor, max. 4000 fordulat/mp-el nyír. 6 km/h-s tolási sebességnél is tökéletesen vág, ezáltal a fűnyírással hamarabb végezhetünk, miközben a fogyasztása kevesebb, mint 0,5 l/óra.

A vágásmagasság 5 és 45mm között állítható, rendelkeznek fűgyűjtővel és állítható tolókarral.

Az egész ház rozsdamentes acélból van, mely alapból kézzel festett világos ezüst színben pompázik, viszont feláron akár 200 különféle színváltozatban is rendelhető.

Az Edwin hengerkéses fűnyírókat úgy tervezték, hogy a tisztítás és karbantartás gond nélkül, könnyen és gyorsan elvégezhető legyen.


gyors és precíz nyírás, a szegélyek mellett is

 

Swardman Edwin Standard


Az alap Swardman hengerkéses fűnyíró 5 késes hengerkéssel, 45 cm és 55 cm széles változatban elérhető. Azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a hengerkéses fűnyírással. Az 5 pengés késrendszer valamivel magasabb füvet is képes levágni, mint a 6 vagy 10 pengés, ezért ritkább nyírásokhoz is ideális.
az alap színváltozat

 

Swardman Edwin Special


A Special változat abban különbözik a Standardtól, hogy nem tartalmazza a hengerkést, így azt külön kell hozzá venni. Akkor ajánljuk, ha 6 vagy 10 pengés hengerkéssel tervezik nyírni a pázsitot. A magasabb számú késsel szerelt hengerkés heti 2-nél többszöri nyíráshoz, illetve 15 mm-nél alacsonyabb kívánt fűmagassághoz ideális. Ez is elérhető 45 és 55 cm vágószélességgel is.



>> Kertigepbolt.hu - Swardman Hengerkéses fűnyírók <<




forgassa körbe, nézze meg közelről!
Next
This is the most recent post.
Régebbi bejegyzés

0 comments:

Megjegyzés küldése